Tack och grattis Christer Johansson

Chrille och tårtan

Chrille och tårtan ”Knivsta efter 17”

Den 17 mars 2017 kommer att bli ett viktigt datum i Knivsta kommuns historia. Bygget av det Allaktivitetshus som debatterats hela tiden sedan kommunen bildats har nu officiellt startat. Bland de som grävde det första spadtaget fanns initiativtagaren till projektet , Christer Johansson från Knivsta IS. Vänsterpartiet gratulerar på födelsedagen och till att bygget äntligen startat.

En av de stora anledningarna till att Knivsta blev egen kommun 2003 var behovet och önskemålet av ishall till den stora ishockeyverksamhet som drevs i KIK:s regi. Bara Almtuna var större i länet och med egen kommun skulle vi bestämma själva, var tanken. Christer Johansson var snabbt ut och tänkte direkt större än bara ishockey. Han samlade hela föreningslivet, såväl kultur- som idrottsföreningar, i projektet ”Knivsta efter 17”. Med egna medel genomfördes arkitektritningar på en tänkt anläggning, en enkätundersökning om Knivstabornas intresse på bland annat finansiering och annan utåtriktad verksamhet.

Medan tiden gick och inget hände fick Knivstas ungdomar allt svårare att utöva isidrotter och till slut lade KIK ned sin ishockeysektion. Men Christer gav inte upp utan fortsatte envist och startade föreningen Knivsta Arena som så småningom blev Knivsta idrottssällskap. Han startade även välbesökta skridskoskolor på naturisen bakom Hälsohuset. När det inte behövde ställas in på grund av brist på is eller flyttas till Märsta ishall som hände vi något tillfälle.

Jag är övertygad om att detta tillskott till Knivstas föreningsliv och skolverksamhet kommer att få en mycket positiv effekt på hela kommunen. Så stort tack Christer för att du trots allt motstånd orkat fortsätta din kamp för Knivstabornas tillgång till lokaler på fritiden, oavsett intresse. Extra glädjande för dig att ishallen finns med redan i etapp ett. Det har inte varit en självklarhet under arbetets gång.

Christer Johansson (V)