Manliga komplimanger

Det är väldigt sällan män ger komplimanger till varandra, det händer liksom inte. Det är helt enkelt inte tillräckligt manligt att ge komplimanger till varandra.
Och ger man en komplimang till en kvinna, är det många gånger med en sexuell underton. ”Vad snygg du är”, ”Du är så vacker” och så vidare. För många män kan det sitta långt inne att bara kunna ge beröm för ett snyggt klädesplagg eller att någon är snygg i håret.
Men de senaste åren har jag märkt en svag förändring. Det är faktiskt nästan komiskt på sitt lilla vis. Män/killar emellan ger man normalt inte komplimanger för kläder, frisyrer eller kroppar.
Men när det kommer till skägg och tatueringar blir det något helt annat. Sedan jag sparat ut skägg och tatuerat mig mer tydligt, har plötsligt komplimangerna från andra män börjat hagla in.
För skägget får jag komplimanger lite titt som tätt – i butiker (av såväl personal som andra kunder), på krogen, på tunnelbanan – det är till och med folk på gatan som hojtat positiva tillmälen om mitt skägg. Och då i första hand män av någpn märklig anledning.
Men när jag går och tränar, är det allt oftare jag får kommentarer om mina tauteringar. Då är det i omklädningsrummet som andra kommer fram och kommenterar min kroppsutsmyckningar. Det är långt mer än ett par gånger killar/män kommit fram och tittat på mina tatuerade kroppsdelar och kommit med diverse komplimanger (ska väl tillägga att inga tatueringar sitt på några intima kroppsdelar).
Tro nu inte att jag inte uppskattar komplimanger, det gör jag verkligen. Men det är först när det kommer till de verkligt manliga attributen som det är okej för en man att ge en annan man en komplimang. Är inte det lite märkligt?!
 

 
Bilden lånad av Jasmin Monserrat