Välförtjänt vila

Natten till igår sov jag närmare 12 timmar. Jag var i säng tid 22-tiden, vaknade visserligen ett par gånger under natten och morgonen men steg inte upp förrän strax efter tio på förmiddagen igår. Uppenbarligen hade jag en hel del sömn att ta igen.
Jag har gått den motsatta vägen när det gäller sömnbehov, åtminstone är det just så det känns ibland. I tonåren var jag väldigt morgonpigg, så pass morgonpigg att mina föräldrar nästan blev oroliga för mig. Något som kan jämföras med min fem år yngre syster, som ofta sov till framåt 14-15-tiden på eftermiddagarna när hon var i tonåren.
Även för min del finns det numera bara en minimal chans att jag sover till efter klockan 11 så länge jag inte varit vaken hela natten (och då menar jag verkligen hela natten). Men numera har sömnen blivit långt mer viktigare än den var för 20 år sedan.
Medan andra tycks sova mycket i tonåren för att kroppen ska utvecklas, verkar jag själv sova mycket nu i äldre dar för att kroppen ska återhämta sig. Nu har jag stigit upp vid halv fem fyra morgnar i rad denna vecka – då behöver jag uppenbarligen ta igen lite sömn.
Idag vaknade jag upp till en strålande fin vårdag och det är inte utan att man får dåligt samvete av att vara inomhus. För en gångs skull har en av de finaste vårdagarna hittills dock haft den goda smaken att komma när jag faktiskt är ledig. Annars hör det ju till lagen om alltings jävlighet att dessa dagar dyker upp när man jobbar – för att vädergudarna sedan ska bjuda på regn eller snö när man är ledig. Men någon gång ibland verkar det som att vädergudarna tycker om även lilla mig en aning.
Ikväll väntar förstås lördagsmys tillsammans med delar av familjen och (givetvis) Melodifestivalen. Jag är inte någon hängiven schlagerfanatiker, men brukar tycka det är kul att åtminstone se den svenska finalen och sen Eurovision. I år är jag dock lite besviken på att Loreen inte gick vidare till final. Hennes nummer var det klart bästa i samtliga deltävlingar, både musikaliskt och showmässigt sett. Jag är rätt övertygad om att hon hade kunnat ta hem Europasegern även denna gång om hon bara givits chansen.
 
 

 
Textbilden lånad från Lancester Online