Vi har noll förtroende för de ledande företrädarna för S och Mp

Det senaste som har hänt i förhandlingarna om platserna i nämnderna är att de tydligt och klart inte vill ha något samarbete eller stöd av oss.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet har i största samförstånd brutit samarbetet med Vänsterpartiet. De två partierna har kommit fram till det beslutet efter många och långa möten. Partierna är uppenbarligen mer än medvetna att det för med sig konsekvenser. De är helt överens om att det inte kan bli något nytt samarbete med oss.

Den öppning om ett samarbete som vi fick av Ingvar Ståhl häromdagen var inte sanktionerad av den politiska ledningen för de två partierna. Att det som presenterades i tidningen framställde partierna i väldigt dålig dager – konstaterar de att det är missvisande. Det har uppenbarligen varit helt eniga styrelser och fullmäktigegrupper hos båda partierna som tagit detta beslut.

Vi är naturligtvis väldigt ledsna och irriterande på det sätt som detta avslutades. Att de dessutom går ut och menar att vi ska ta ett ansvar för att SD får ett ökat inflytande. Först kastar de ut oss, sedan meddelar de att de inte vill ha vårt stöd och att de inte vill ha något nytt samarbete – och så vill de lägga skulden på oss!

Vad håller de på med – vi kan bara säga en sak. Vi kommer aldrig ta på oss skulden för konsekvenserna av deras beteende. Om de vill ha ett mer renodlat samarbete med högern och gör sig beroende av såväl Alliansen som SD – tycker vi att de ska vara ärliga och säga så i klartext.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet har i realiteten målat in oss i ett hörn och gjort det omöjligt att rösta på deras kandidater. Vi kan inte göra annat än att avstå ifrån att rösta på måndag.

Mikael Sääf, Anders Andersson, Carola Dieker, Kerstin Lundberg och Jocke Höglund