Prylbög

För mig har det så slutligen blivit ”fredag”. Fördelen med att jobba skift är att man ibland får långhelg – och för mig är denna helg just en sådan. Det känns faktiskt som att fyradagarsvecka är något man skulle kunna leva med, när man går hem vid tretiden på torsdagseftermiddagen och vet att man inte behöver infinna sig på jobbet förrän mitt på dagen på måndagen.
Och jag hade minst sagt något av en fredagskänsla i kroppen när jag gifck hem i eftermiddags. Äntligen kommer jag ha tid och – förhoppningsvis – ork att ta reda på lite saker som jag inte riktigt hunnit med medan jag jobbat de senaste dagarna. Redan när jag kom hem tog jag itu med lite pappersarbete och har redan kommit en bra bit på väg.
Så har jag äntligen kommit till skott med att beställa en ny jobbväska. Den jag har nu, har några år på nacken och det har börjat bli hög tid att byta ut den. Det är inte långt ifrån att jag nästan skäms lite över att visa mig utomhus med den nu ganska slitna väskan. Visserligen är den välanvänd, då jag inte bara har den till jobbet utan även använder den som till exempel handbagage när jag reser eller ska någonstans och behöver en väska att bära saker i.
På något vis har jag blivit lite mer av en märkesfreak på senare år. Förr skulle väskor, kläder och liknande mer fylla en funktion – även om jag givetvis även gick på vad jag tyckte var snyggt också. Numera lägger jag hellre en bättre slant på lite bättre kvalitet – och då har notan en tendens att springa iväg också. Denna gång var inget undantag och det blev inte en av de billigaste väskorna man kan tänka sig. Men jag har verkligen letat och jämfört väskor och priser och denna var slutligen den enda jag faktiskt kunde tänka mig. Sen vet man ju av erfarenhet att det är en sak att se en vara på bild och något helt annat när man väl håller den i handen. Det är ofta jag skickar tillbaka saker för att jag inte är nöjd när jag väl får hem dem…
Nu blir det i alla fall en lugn inledning på min långhelg! Soffan väntar för en kväll framför TV:n. 🙂
 

 
 
Den nya jobbväskan
 

 
Bilderna lånade från Jinge, Zalando