Jobbhelg

På ett vis skulle jag föredra ett schema som finns på vissa arbetsplatser, där man har 12-timmarspass. Nackdelen är visserligen att när man jobbar, är man verkligen borta hela tiden. Men samtidigt har man långt färre arbetspass per vecka istället.
Vissa helger har vi 12-timmarspass där jag jobbar nu och man jobbar då 07:00-19:00 eller 19:00-07:00. Denna helg har jag just dessa mastodontnattpass och när man nu är mitt uppi det hela, vet jag inte om jag är så tänd på att alltid jobba så här. Man hinner verkligen ingenting annat än jobba, äta och sova.
Jag går hemifrån vid 18-tiden och är hemma någon gång mellan 07:30 och 08:00, följt av att jag sover åtminstone till 15:00 på eftermiddagen. De flesta kan räkna ut att jag inte hinner göra så mycket innan det är återigen är dags att åka till jobbet.
När man väl är på jobbet känns det som att det inte spelar någon roll om man är där åtta eller tolv timmar dock, då kan man lika gärna beta av timmarna. De känns dock lite annorlunda när man är hemma och verkligen får känslan av att man bara är hem och vänder.
Istället väntar nu en frivecka, som startar i och med att jag går av mitt nattpass på måndag morgon. Där kommer minst sagt belöningen för slitet under helgen. Hur mycket ledigt det kommer att bli återstår äl att se, jag har redsn hunnit boka upp flera av dagarna under veckan. Men några av de saker som bokats in är i alla fall inte jobbrelaterat utan mer nöjen, så det blir i alla fall tid att tänka på annat än jobbet.
 
De viktigaste tilbehören ett nattpass…
 

 
Bilden lånad från Izonnet