Tjugondag Knut

Jag har nog gått den motsatta vägen när det gäller sömnvanor än vad som torde vara normalt. I tonåren var jag rätt morgonpigg och var oftast den som var uppe först i familjen, även på helgerna. Men ju äldre jag blivit, ju svårare har jag fått att komma upp i tid på morgnarna när jag är ledig. Det är långt mer frestande att sitta uppe på kvällarna, men även om jag kommit i säng i brad tid, är det ytterst sällan jag vaknar i bra tid på morgonen.
Den här veckan har jag dock jobbat dagpass och tvingats stiga upp 04:30 på morgnarna. Inte den optimala tiden enligt min smak. Men jag måste ändå erkänna att det finns en viss charm att vara uppe tidigt på morgonen, dock under förutsättning att man har disciplin nog att komma i säng i bra tid på kvällen.
Men veckan har gått fort, som tur är. Jag är knockad på kvällarna och somnar relativt tidigt på kvällarna, men har inte hunnit med så mycket annat än att jobba, äta och sova. Eller snarare orkat skulle jag väl säga. Mycket har kommit på efterkälken känns det som.
Men nu har jag haft en dag ledigt och kommit ikapp lite med sådant som inte hunnits med under veckan. Jag har hunnit beta av lite mejl, twitter och lite annat där det inte är mycket jag hållit koll på sista dagarna. Rätt märkligt egentligen hur mycket man kan sakna att få sitta någon timme framför datorn och få lite kontakt med omvärlden utanför jobbet och lägenheten. Nu börjar i alla fall även privatlivet komma ikapp också, mejlboxen är tom och det återstår bara några mejl att besvara.
Och i eftermiddags åkte julen ut för den här gången. När jag var liten tyckte jag nästan det var lite traumtiskt på tjugondag knut, det var fruktansvärt vemodigt när granen åkte ut. Numera är det istället skönt när allt återgår till det normala igen. Man börjar bli rätt trött på stjärnor, granar, julmusik och glögg när nu julhysterin varit igång sedan börja av oktober.
Två dagars ledigt till väntar innan det är dags för jobb igen på måndag. Nu kommer det äntligen vara fullt möjligt att sova morgnarna ochb göra vad jag vill på dagarna. Något man behöver emellanåt.
 

 
Bilden lånad från Zoooooomarin