Bloggen går framåt!

Efter en viss formsvacka i bloggandet, valde jag för en tid sedan att ändå fortsätta blogga men att lägga om bloggandet en aning. Vara personlig, men inte för privat var väl huvudbudskapet i det hela. Någonstans har jag fått större behov i att behålla den privata biten för mig själv.
Sen är allt sådant en defintionsfråga, det jag tycker är ”bara lite personligt” att ge uttryck för i sociala medier, kanske någon annan tycker är väldigt privat – och tvärtom. Jag har haft åtskilliga diskussioner med folk i min närhet om vad jag lägger ut eller ej, framförallt på bloggen och på Facebook, mycket på grund av att man just har olika uppfattning i ämnet.
Själv är jag väldigt, kanske till och med överdrivet, noga med att inte lägga ut bilder på och information om personer som inte givit sitt uttyckliga tillstånd till det. Det gäller även på Facebook, trots att man där har lite mer kontroll på vem som kan se mina inlägg eller ej. Exempelvis har jag i princip från det jag gick med inte haft min relationsstatus utlagd på Facebook, något som inte alla flickvänner varit nämnvärt förtjusta i. För min del är det en sak att ljuga – som att jag exempelvis sagt att jag varit singel när jag inte varit det – en sak. Det skulle jag givetvis inte göra. Men jag kan heller inte se problemet i att inte ha en relationsstatus så länge jag inte direkt ljuger om ämnet skulle komma upp i till exempel kommentarer eller liknande.
Sen kan jag ibland uttrycka mig lite ”luddigt” när jag nämner andra personer på till exempel bloggen. Alltså, i bemärkelsen att jag uttrycker mig på ett sådant sätt att ska vara svårt att förstå vem det är jag syftar på. 
Hela ställningstagandet har dels med att göra att jag inte vill lägga ut saker som någon inte gillar att jag nämner, liksom att det finns exempel på personer som råkat illa ut på grund av saker som ligger ute på internet. Men tyvärr godtar inte alla det ställningstagandet. En ställningstagande som jag i alla fall numera anammar även om mig själv. Jag har bestämt mig att vara mer restrektiv om vad jag nämner om mig själv.
 
I samma veva har jag även gjort valet att försöka marknadsföra bloggen lite mer och försöka nå ut till fler. För trots allt blir det faktiskt roligare att blogga om man har en större skara trogna besökare – och dessutom får lite reaktioner på det man skriver. Och det börjar ju faktiskt gå lite åt det håll jag hoppats på nu. Det har börjat komma in fler reaktioner på mina inlägg, både i form av ”likes” och i form av en del kommentarer (ska tillägga att alla inte kommenterar här på bloggen, utan även på Facebook, Pusha och andra ställen där jag delar länkar till bloggen). Så fortsätt gärna så, kära läsare! Det gör det givetvis mycket roligare att blogga om man märker att de man skriver uppskattas och/eller väcker reaktioner.
Avslutningsvis tänkte jag bara tipsa er andra som bloggar på Blogg.se att det numera finns en relativt ny grupp på Facebook för oss! Den heter Blogg.se bloggare och känns som ett perfekt verktyg både för att marknadsföra sin egen blogg, men också att kunna tipsa varandra om olika saker eller byta erfarenheter kring att blogga! 
 

 
Bilden lånad från Sirea´s gallery