Privatisera inte Bergshamraskolan

Vänsterpartiet kommer inte ställa sig bakom alliansens förslag att privatisera Bergshamraskolan.Vänsterpartiet anser att skolan ska drivas i offentlig regi eller utan vinstintresse. Vi anser att det ska finnas en kommunal skola i varje stadsdel i Solna men om detta beslut går igenom kommer snart ytterligare en stadsdel i Solna stå helt utan kommunal skola.  På måndagens kommunstyrelsesammanträde planerar alliansen att fatta ett beslut som kommer innebära att Bergshamraskolan läggs ner och istället tas lokalerna och driften över av Raoul Wallenbergskolan. Bergshamraskolans framtid har diskuterats mycket de senaste åren. Skolan har haft dålig ekonomi och många elever har sökt sig till andra skolor. De flesta har nog varit överens om att det funnits ett behov av att stärka skolan och locka […]