Lugn helg

När jag var liten och gick i skolan, minns jag hade en väldig hatkärlek till söndagar av någon oförklarlig anledning. Det är å ena sidan en dag av lugn och ledighet (åtminstone i skolålderna) och man fick sova ut på morgonen. Samtidigt var allt stängt, åtminstone om man växte upp i en småstad som Hudiksvall. Så det gick ju inte att göra så mycket på sin lediga dag. Och söndagen var också en stark påminnelse om att imorgon börjar vardagen igen, något som gjorde att jag inte alltid hade ro att njuta av ledigheten.
Så kroppen fylldes alltid av en märklig känsla av ro och ledighet, men som stördes betänkligt av att man visste helgen snart var slut.
Idag har jag haft ungefär den där söndagskänslan i kroppen igen. Det har varit en lugn och avkopplande helg, just en sådan helg som jag faktiskt varit behov av för att rensa tankarna och ladda batterierna inför nästa arbetsvecka. Det mesta ansträngande som gjorts denna helg, har varit en vända på stan igår och omplantering av några blommor idag. Just omplantering av blommor kändes som att det ökade på vuxenpoängskontot en aning. Jag har aldrig haft någon vidare hande med blommor, det är först på senare år som jag faktiskt börjat ha blommor hemma – och oftast får dem att överleva några veckor också.