Ryska hackerattacker är egentligen häxjakt på Trump

Donald Trump sade på fredagen i en intervju att stormen kring det som underrättelsemyndigheter beskriver som rysk hackning under USA:s presidentvalsrörelse är ”en politisk häxjakt” som bedrivs av hans motståndare. Han menar att de politiska motståndarna ägnar sig åt detta då de känner ”förlägenhet” över hans seger i valet.
Hackningen Trump syftade på var dataintrånget i slutet av 2014 som drabbade Office of Personnel Management (USA:s federala förvaltningsmyndighet med ansvar för personaladministration). Enligt underrättelsetjänsterna CIA och FBI ligger ryska hackare bakom dataintrången mot Demokraterna och Hillary Clintons kampanjchef John Podesta. Syftet ska ha varit att påverka valutgången.
 
Min första reaktion när jag hörde om de misstänkte dataintrången, var förstås att i varje väl fungerande demokrati borde förstås valet göras om vid minsta misstanke om att valet inte gått rätt till. Det beror inte på att ogillar Trump värre en kolera och pest tillsammans, utan att det inte ska finnas någon risk att någon annan än den som faktiskt blir korrekt vald också vinner. Vi vet ju hur noga det är i Sverige, det räcker ju med bara misstanken att några få röster inte räknats på rätt sätt så görs valet om i den valkretsen.
 

 
Bilden lånad från Buisness insider