Jag har gjort slut med Nordic Wellness

Slutligen har jag äntligen kommit igång med träningen igen efter militärtjänst, förkylningar och storhelger. Träningen är ju som sagt mer eller mindre ett ont måste för min del, något jag måste göra regelbundet efter operationen. Jag märker direkt hur kroppen blir svårare att kontrollera när jag inte tränat på ett tag. Balansen blir lite sämre och vänsterhanden lyder sämre. För att inte tala om känseln, som också blir sämre. Just nu känns det om att jag har en aningen för trång handske på vänsterhanden, det är närmaste jag kan komma i beskrivningen av känslan. Att man sedan får med andra positiva effekter som viktminskning och bättre ork och sömn på köpet är ju inget man klaga på.
Men nu har jag tagit steget att byta gym en gång för alla. Jag har varit Nordic Wellness trogen sedan ett par år tillbaka och varit stammis på deras gym på Fridhemsplan. I första hand är det på grund av hur dåligt skött detta gym faktiskt är som jag länge velat byta. Det är ostädat och trasiga redskap och utrustning får stå olagade i månader och år innan de åtgärdas – om de alls åtgärdas. Som exempel kan nämnas att två av fyra duschar i herrarnas omklädningsrum varit trasiga i över två år utan att åtgärdas. Samtliga krokar att hänga ifrån sig till exempel handdukar på i duschrummet har ramlat ner sedan i våras. Något som visserligen kan hända, men då bör man som gymägare sätta upp nya krokar – men så funkar det inte på Nordic Wellness. Eller om dörren till ena toaletten lossnar från sina fästen. Så var nämligen fallet, men det tog cirka tre månader innan dörren satt på plats igen. Hela historien kring detta katastrofala gym går att läsa här.
Jag är nog inte den enda som klagat på standarden där, men det är inte mycket som hänt. Man har inte ens behagat att besvara de mejl jag skickat. Det är definitivt inte så att jag begär att man ska lyda minsta lilla vink från mig när jag klagar hos ett företag. Men jag förväntar mig faktiskt att få svar när jag hör av mig. Trots allt är det oss kunder man lever på och då bör man vårda kontakterna med oss.
Idag gjorde jag istället första träningspasset på Eriksdalsbadet och deras gym. Det föll sig rätt naturligt att byta dit, eftersom jag har duktig personalrabatt där som komunalanställd. Eftersom jag bara varit inom kommunen ett par månader, har jag inte riktigt haft koll på vilka yrkesförmåner jag haft rätt till. Men när jag fick nys om att jag nästan kunde halvera mina gymkostnader genom att byta gym, var det ju inte så mycket att fundera på.
Och Eriksdalsbadet verkar väsentligt mycket fräschare och bättre underhållet än Nordic Wellness, så hittills tycks det ha varit ett bra val.
 
Tilläggas ska att jag varit i kontakt med Nordic Wellness, de har fått länken till mitt första inlägg om gymmet. De har därmed haft möjlighet att bemöta kritiken men valt att inte göra det, genom valet att inte besvara mina mejl.
 

 
Bilden lånad av Mårten