Happy New Year!

Så har 2016 års sista dag infunnit sig, vid midnatt får vi börja skriva 2017 istället. För min egen del är det jobb som gäller under hela nyårshelgen, så det kommer inte bli särskilt mycket firande. Återstår att se om jag ens orkar hålla mig vaken över tolvslaget efter att ha varit vaken sedan 04:30.
Tycker dock det är lite festligt att nyår schåsas upp så väldigt, att det ändå räknas som en så pass stor högtid. Kan väl visserligen ha med att göra att vi i vår familj aldrig haft så många traditioner kring denna helg. Vi har lagt krutet på julhelgen istället, som faktiskt blivit absolut helig i den lindkvistska familjen.
Jag har väl lite svårt för tankegångarna kring att årsskiften ska vara någon form av omstart i livet – även om det är högst symboliskt man brukar göra den jämförelsen. Det är så ofta man hör folk prata om ”nytt år och nya möjligheter”. Möjligheter får man oftast inte serverade på ett fat, utan det krävs en viss ansträngning från en själv också. Så nya möjligheter kan skapa under hela året, inte bara i samband med årsskiftet.
Personligen kan jag nog tycka att det finns fler tillfällen under året då det erbjuds långt mer ”charmiga” nystarter. Varje årstidsväxling i sig är en nystart till exempel. En ny säsong tar vid med nya möjligheter att göra saker, beroende på till exempel vädret. Våren med ljusare och varmare väder har sin charm, sommaren ger möjlighet till semester och vistelse i sommarstugan – och så vidare. Men det är ju inte så att man festar loss med champagne och skaldjur varje gång, eller hur?!