Ni vet inte hur det är när en man är riktigt förkyld!

Vet inte om jag är undantaget sam bekräftar regeln, men har väldigt svårt att känna igen mig i myten om ynkliga män i förkylningstider. Istället för att ligga hemma och tycka synd om mig själv, pumpar jag i mig Alvedon, vätska och nässpray och försöker leva ett så normalt liv som möjligt.
Visserligen kan jag tycka att det är påfrestande med en långdragen förkyllning och kan till sist känna mig aningen less på hostande, snörvlande och nysande. Men det skulle verkligen aldrig falla mig in att sjukskriva mig och bädda ner mig i sängen för att ligga där och tycka synd om mig själv.
Fast nu börjar det ändå känna aningen tröstlöst! Förra veckan åkte jag på magsjuka och låg däckad i det i tre dagar. När jag äntligen började få behålla mat och vätska igen åkte jag på en brakförkylning istället. Som redan nämnts, har jag ”givetvis” inte stannat hemma från jobbet och legat nedbäddad i sängen. Istället har jag med hjälpa av Alvedon, nässpray och ren viljestyrka försökt leva så normalt som möjligt trots snuva och envis hosta. Men när jag nu burit på detta i ganska exakt en vecka börjar jag ledsna lite. Hur envis jag än är, så är det aningen påfrestande med långdragna förkylningar. Även om jag märker att det sakta går åt rätt håll, så är det svårt att inte känna sig less till sist!
Men lite julstämning har det i alla fall hunnit bli här hemma, förkylning och magsjuka till trots. Någon timme lyckades jag hålla ut inne i stan under lördagen för att köpa de sista julklapparna. Men alla som vet hur det ser ut i Stockholm city sista lördagen innan jul, vet också hur jobbigt det är. Efter någon timme var jag visserligen inte helt klar, men insåg att jag var tvungen att ge upp. Jag brukar aldrig gilla att vara inne i stan en lördag – och mitt i julruschen är det mer eller mindre dömt att misslyckas.
Men en julgran blev det, som nu står färdigklädd i sitt reserverade hörn i vardagsrummet. En ljuvlig doft av gran sprider sig i lägenheten och julstämningen är svår att ta miste på.
 
Välkommen, julstämning… 😊
 
Lördagskväll med Twin Peaks
 

 
Textbilden lånad från Sofie Arndt