Ni har rätt, vi måste ta oron på allvar (nästan)

kapitalismen

SÖNDAGSKRÖNIKA: 
Moderaternas utspel om att vi måste ta människors oro på allvar har debatterats i någon vecka nu. Jag har bestämt mig för att vara transparent och gå Moderaterna tillmötes, i alla fall halva vägen. Vi kan börja med att konstatera att vi måste börja ta människors oro på allvar. Och det är bråttom.

Men Kinberg Batra menar inte oron för jobben, oron för lönedumpningen och den urvattnade och avreglerade vårdsektorn eller oron för att gamla mamma inte får den vård hon har rätt till eller oron för att barnen i skolan inte når betygsmålen. Den oron bryr sig inte moderaterna sig om. Den oron är dom själva med och skapar. Nej Batra menar oron för invandrare.

Oron för att fattigt folk med noll makt tar sig in i vårt land och gör vadå? Ber om hjälp? Är det oron över att flyktingar ska skatteplanera för hundra miljarder årligen eller oron för att krigets offer ska privatisera, ombilda och lägga ner ytterligare en skola eller oron för att invandrare ska vinstmaximera på vårdinrättningen ni har era gamla som gnager mest? Släpp det.

De vi ska vara rädda för är Moderaterna och deras gäng av kapitalets hantlangare som driver ner A – kassan, jagar sjukskrivna, vinstmaximerar och privatiserar era jobb, tvingar ner lönerna och driver ut fackliga rättigheter, sparar på sociala reformer och satsar på reformer som gynnar de redan besuttna. Där har vi en oro att ta på allvar.

Var inte rädda för folk som inte har makt. Var orolig för de som har makt. För i slutändan struntar de fullständigt i vad ni tycker.

David Sköld Sällström